Tanssiorkesteri Luxus - Katsaus menneeseen

Alkuasetelmat

Uuden vuosituhannen alussa Katteluksen Sepon yhtye(Seppo Kattelus yhtyeineen) oli päättänyt päivänsä. Myös Karkelos-yhtye, jossa Jorma Kari ja Markku Kivelä vaikuttivat, oli jäänyt määräämättömän pituiselle keikkatauolle.

Uusi bändi huomattiin myös mediassa.

Keikkailun loppuminen aiheutti sietämättömiä vieroitusoireita ja kävi niin kuin tällaisissa tapauksissa yleensä käy: Pojat ratkesivat ja perustivat uuden yhtyeen. Yhtyeeseen tahdottiin mukaan lisäksi rumpali Lauri Kukkola ja harmonikkataiteilija Jouni Välimaa.

Aloituskokoonpano vasemmalta: Lauri Kukkola, Markku Kivelä, Jouni Välimaa, Jorma Kari, Seppo Kattelus

Kospapa kaikki aloituskokoonpanon jäsenet olivat ikänsä toimineet suomalaisen tanssimusiikin parissa, niin samalla linjalla homma tietenkin jatkuisi edelleenkin. Ohjelmistoakin oli valmiiksi kasassa. Niinpä muutaman kokoontumisen jälkeen yhtye oli täydessä iskukunnossa valloittamaan Suomen tanssilavat.

Yhtyeellä ei tässä vaiheessa ollut vielä nimeä. Se annettiin Sepolle ilmestyksessä, jonka hän koki suihkussa pestessään - omien sanojensa mukaan - hiuksiaan(silloin niitä mieheltä vielä löytyi). Siinäpä sitten Sepon silmiin osui shampoo-pullon kyljestä sana "Luxus" ja tällä tavoin yhtyeen nimeksi tuli Luxus etumääritteellä "Tanssiorkesteri" tarkennettuna.


Ekan keikan mainos


Legendaarinen saippuapullo

Tanssiorkesteri Luxuksen legendaarinen ensiesiintyminen tapahtui 17.11.2001 Kauhavan Nuorisoseuralla.


Vuodet 2001 - 2007

Aloituskokoonpano jatkoi samalla miehityksellä noin vuoden verran. 28.12.2002 Vasikka-ahon NS:n yleisö sai todistaa Seppo Mäkiniemen ensiesiintymisen Luxuksen rumpalina. Suunnilleen tällä kokoonpanolla mentiinkin sitten vuoteen 2007 saakka.


Osallistuminen Vuoden Tangoyhtye-kilpailuun kannatti: Voitto kotiin!

Vuonna 2003 Luxuslaiset osallistuivat Seinäjoen Seniorifestivaaleilla järjestettyyn Vuoden Tangoyhtye-kilpailuun. Tanssiorkesteri Luxus sen sitten voitti. Voiton seurauksena esiintymisiä oli mm. Tangomarkkinoilla.


Vuodet 2007-2008

Kokoonpano v. 2007: Antti Purola, Kari Kangaskoski, Jouko Hyytinen, Marko Hakala, Seppo Kattelus

Vuoden 2007 aikana tapahtui melkoinen muutos Luxuksen miehityksessä. Katteluksen Seppoa lukuunottamatta vaihtui koko muu porukka.
Yhtyeeseen tulivat Eino Luostarin yhtyeessä aikaisemmin soittaneet kitaristi Kari Kangaskoski ja rumputaiteilija Marko Hakala. Haitaristiksi ryhtyi Antti Purola ja laulavana kosketinsoittajana toimi juhannukseen 2008 saakka Jouko Hyytinen. Karin Jorma palasi Luxukseen heinäkuussa 2008.

Välimaan Jouni tuuraili haitarihommissa tarvittaessa, Purolan Antilla ammattimuusikkona tuppasi olemaan soittohommia liiankin kanssa.


2009 - nykyisyys

Luxuksen viimeisin kokoonpano: Ari Viitasaari, Tapio Mässbacka, Seppo Kattelus, Seppo Mäkiniemi

Vuoden 2009 alussa Purolan Antti lopetti Luxuksessa ja Pentti Mustamaa toimi viranhaltijana muutaman keikan ajan. Nelimiehisenä porukka jatkoi sitten jonkun aikaa.

12.6.2010 Purmojärven Rantahallilla urkuriksi ryhtyi Tapio Mässbacka.

Kangaskosken Kari lopetti kitaroinnin Luxuksessa lokakuussa 2011. Tästä eteenpäin taivalta on jatkettu neljän miehen voimin.

Karin Jorman urakointi Luxuksen riveissä päättyi uuden vuoden aattona 31.12.2016 Vasikka-aholla.

Perjantaina 13. päivä tammikuuta 2017 alkoi Viitasaaren Arin kitarointi Luxuksessa.

Tuuraajiakin olemme joskus tarvinneet ja onneksi näitä hienoja ihmisiä on aina tarvittaessa löytynyt. Pelastavina enkeleinä ovat vuorollaan toimineet Jouni Välimaa, Timo Övermark, Esa ja Jukka Rintamäki sekä Hannu Luostari.

Tanssiorkesteri Luxuksen tällä tietoa viimeinen keikka ennen pitempää keikkataukoa soitettiin lievästi haikeissa tunnelmissa Kokkolan työväen talolla vappuaattona 2019. Soittamassa olivat Ari, Seppo, Seppo ja Tapio


(c) Copyright Tanssiorkesteri Luxus 2001 - 2019. 1458 vierailijaa 08.08.2012 jälkeen